Menu engineering - podstawa rentownej restauracji

Menu to podstawa i serce restauracji.

Jeśli chcesz poznać zasady: rządzące układaniem karty; decydujące o wyborze nazw dań w menu; kolejności dań w karcie by była ona czytelna; wprowadzania dań - kotwic; kalkulacji opłacalności sprzedawanych dań; mis en place - przygotowania stanowiska pracy do obsługi gości; planowania logistyki wydawania dań; optymalnego zamawiania produktów; kontroli i korekty dań z nowej karty; prowadzenia wykazu strat; wyżywienia personelu; efektywnej sprzedaży w restauracji.

Jeśli poszukujesz odpowiedzi na pytania: Co powinno znaleźć się w karcie menu i ile powinno być dań? W jaki sposób podejść do dań wegańskich i wegetariańskich? Jak przetestować dania z nowej karty? Jak często zmieniać dania w karcie? Jak zaangażować pracowników w proces tworzenia dań do karty? Jak przygotować test panel dla pracowników kuchni i serwisu kelnerskiego? Jak przygotować menu z uwzględnieniem jego wpływu na koszty pracownicze? Jak przeprowadzić egzaminy wiedzy o menu?

To szkolenie jest dla Ciebie. Nabędziesz wiedzę o tym, jak przygotować i wdrożyć kartę menu, by była atrakcyjna dla gości i rentowna dla restauracji.

Dowiedz się więcej .

Podziel się: