WIELKIE NAZWISKA. BIEŻĄCE TEMATY.
Nowoczesne przywództwo. Jak ocenić i wybrać produkt do profesjonalnej kuchni? Kuchnia włoska. Jak z sukcesem prowadzić restaurację, kawiarnię, stołówkę? Jak zmienia się polski gastrorynek i jak skutecznie radzić sobie ze zmianą.
edycja 2024
PROGRAM
SESJA PRZEDPOŁUDNIOWA
Beata Bilska
Czy żywność w Polsce jest bezpieczna? Czy to prawda, że polskie produkty rolne są lepsze?
9:00
Cristina Catese
Kuchnia włoska jest prosta, ale nieoczywista.
9:20
DEBATA
Co to znaczy dobry produkt? Jak nie zgubić smaku i znaleźć kompromis między jakością i ceną?
9:50
gen. Mieczysław Bieniek
Przywództwo w niepewnych czasach, doświadczenia Generała.
10:30
Janusz Profus
Słodki biznes. Jak otwierać i prowadzić kawiarnio-cukiernię?
11:20
SESJA POPOŁUDNIOWA
DEBATA
Jak zarobić na gastronomii? Czy istnieje recepta na sukces? Moderator: Paweł Gruba .
12:50
Radosław Stawiarski
Rentowny punkt żywienia zbiorowego. Czy to możliwe?
13:35
prof. Tomasz Szlendak
Jak przemiana polskich stylów życia wpływa na jadanie w domu i poza nim?
13:55
Jacek Walkiewicz
Pełna moc w czasach zmian.
14:35
DEBATA
Jak osiągnąć sukces w prowadzeniu cateringu dietetycznego? Moderator: Marcin Dyrda
15:35
Federazione Italiana Cuochi - Associazione Estera Polonia
Pasta fresca: innowacyjne techniki wykorzystania tradycyjnych produktów w kuchni włoskiej.
Cristina Catese, Fabio Pantano, Livio Marino, Carlo Bognolo, Alan Penone, Mattia Castiglione, Emanuele Guidi, Luca Dalla Costa, Krzysztof Kopciński, Enzo Saccomanno
16:15
Bezpłatne bilety dostępne będą do 6 października do godziny 15:00.
Bilet
bezpłatny
Uczestnictwo w części merytorycznej oraz wstęp do strefy ekspozycyjnej. Wybierz, jeśli jesteś:
- SZEFEM KUCHNI/ZASTĘPCĄ SZEFA KUCHNI
- RESTAURATOREM
- KUCHARZEM
- MENEDŻEREM RESTAURACJI
- WYSTAWCĄ
Pakiet
dostawcy HoReCa
Część merytoryczna, wstęp do strefy ekspozycyjnej, wpis w katalogu. Wybierz, jeśli jesteś:
- DOSTAWCĄ HORECA
POZNAJCIE NASZYCH
MÓWCÓW
JACEK
WALKIEWICZ
Psycholog, absolwent UW, jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich mówców. Autor programów szkoleniowych i wykładów dla ponad 600 firm. Ceniony za wiedzę merytoryczną i inspirujący, narracyjny, pełen humoru sposób prowadzenia spotkań. Jego wykłady na TEDx umieszczone na YouTube mają ponad 10 milionów odsłon. Autor książek: „Pełna MOC marzeń”, „Rozmyślnik Jacka Walkiewicza”, „Pełna MOC życia” i „Pełna MOC możliwości”. Ta ostatnia została nagrodzona w konkursie miesięcznika Charaktery za najpopularniejszą książkę psychologiczną w 2013 roku.
GENERAŁ MIECZYSŁAW BIENIEK
Jeden z najlepiej wyszkolonych polskich dowódców, o wielkich zasługach dla procesów integracji polskich sił zbrojnych z Sojuszem Północnoatlantyckim. Jego osiągnięcia na arenie krajowej i międzynarodowej zostały uhonorowane przyznaniem wielu prestiżowych odznaczeń. Generał Mieczysław Bieniek w ciągu swojej kariery zawodowej obejmował wiele zaszczytnych funkcji dowódczych w Polsce i poza jej granicami. Od stycznia 2024 jest doradcą Ministra Obrony Narodowej.
dr hab. inż.
BEATA BILSKA
Adiunkt w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie. Wykładowca, szkoleniowiec i konsultant w zakresie zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, strat i marnotrawstwa żywności, organizacji produkcji w gastronomii, bezpieczeństwem żywnościowym i żywności. Współautorka ponad 100 artykułów naukowych i popularnonaukowych oraz kilku podręczników dla uczniów szkół ponadpodstawowych i studentów.
CRISTINA CATESE
Włoska Chef kuchni w Warszawie, Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Włoskich FIC czyli Federazione Italiani Cuochi. prowadzi warsztaty z gotowania & eventy, szkolenia i konsultacje, gotuje w Ambasadzie Włoskiej ,jest autorką przepisów w Mojegotowanie.pl , Dzień dobry Tvn, Pytanie na śniadanie, Radio Kolor, Kukbuk, Szef Kuchni i wielu innych wydawnictwach .Autorka książki : Italia Amore Mio. Trenerka w Akademii Kulinarnej Belvedere, magazyn Szef kuchni , Ekspert i ambasadorka Włoskich produktów i marek, na stałe współpracuje z Italian Trade Agency, Italian Chambers of in ecc .
prof. TOMASZ SZLENDAK
Socjolog i antropolog kultury. Profesor, dyrektor Szkoły Doktorskiej Nauk Społecznych na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Zajmuje się przemianami obyczajowości, relacjami między pokoleniami i praktykami kulturalnymi. Minister właściwy odznaczył go Srebrnym Medalem „Zasłużony kulturze Gloria Artis”, a Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówczyń i Mówców przyznało „Nagrodę Cycerona”. Jego najnowsza książka „Co po miłości?” ukaże się jesienią 2024 roku nakładem Wydawnictwa Otwarte.
RADOSŁAW STAWIARSKI
Kierownik działu żywienia w bolesławieckim szpitalu „Św. Łukasza”. Z gastronomią związany od przeszło 18 lat. Obecnie jest odpowiedzialny za dział żywienia w szpitalu, który również świadczy usługi z zakresu cateringu zbiorowego przygotowując dziennie około 3400 posiłków dla pacjentów szpitala, domu pomocy społecznej i ośmiu przedszkoli. Jego celem jest dokonanie zmiany jakości żywienia w placówkach zdrowotnych oraz pokazanie, iż jest możliwe prowadzenie rentownej, smacznej i zbilansowanej kuchni w medycznym żywieniu zbiorowym.
JANUSZ PROFUS
Ekspert i Praktyk Gastronomii. Od 20 lat związany z branżą gastronomiczną Polsce. Konsultant wielu znanych i rozpoznawalnych konceptów gastronomicznych. Doradza w zakresie powstawania, jak i prowadzenia placówek gastronomicznych. Jest specjalistą obsługi konsumenta w branży gastronomicznej oraz trenerem kadry menedżerskiej i personelu obsługi Gościa w gastronomii. Zna bardzo dobrze realia i problemy Polskiej gastronomii. Certyfikowany Trener GHP/GMP i systemów HACCP w gastronomii.
MARCIN DYRDA
Ekspert i Praktyk Gastronomii. Od 20 lat związany z branżą gastronomiczną Polsce. Konsultant wielu znanych i rozpoznawalnych konceptów gastronomicznych. Doradza w zakresie powstawania, jak i prowadzenia placówek gastronomicznych. Jest specjalistą obsługi konsumenta w branży gastronomicznej oraz trenerem kadry menedżerskiej i personelu obsługi Gościa w gastronomii. Zna bardzo dobrze realia i problemy Polskiej gastronomii. Certyfikowany Trener GHP/GMP i systemów HACCP w gastronomii.
Weź udział i bądź częścią wielkiego święta gastronomii.
CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA