W trakcie edycji 2022 wysłuchasz następujących debat:

Przemysław Klima, Jacek Krawczyk
Droga do doskonałości.
To bedzie niezapomniana rozmowa. Jacek Krawczyk spróbuje dowiedzieć się od Przemka Klimy, jaka droga prowadzi do gwiazdki Michelin i wysokich miejsc w gastronomicznych rankingach.
Czy odpowiedzi na pytania dotyczące drogi na szczyt nas zaskoczą? Dowiemy się już w październiku.

Grzegorz Pomietło, Izabela Bonecka, Sebastian Sikorski, Łukasz Jaworski, Gerard Rytter, Katarzyna Gubała
Diety wykluczeniowe w gastronomii - jak je ugryźć?
Trudny klient, szybkie pomysły - na podstawie porywających case study zaproszonych gości – prowadzenie diet coach Katarzyna Gubała
Do restauracji trafiają kolejne osoby na dietach wykluczeniowych z żądaniem spełnienia ich kulinarnych oczekiwań. Jak zrobić to z głową, czy reagować na każda prośbę i czy można to wykorzystać konstruując menu hotelu i restauracji? Zdecydowanie Tak! Wysłuchajcie porywających case study zaprezentowanych przez Gości Katarzyny Gubały.

Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz, Marcin Soból, Jarek Walczyk
Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem?
Rosnące koszty pracy, wzrost cen gazu i energii, niskie bezrobocie, inflacja, zmiany nawyków żywieniowych. Świat się zmienia. Trzeba zmienić sposób myślenia.
Rok 2022 przyniósł wielką niepewność i niestabilność. Nieznaną przez dziesięciolecia przed wybuchem pandemii. Ceny produktów, mediów i kosztów pracy zmieniają się dynamicznie i prawdopodobnie ustabilizują się na innym poziomie niż ten, do którego jesteśmy przyzwyczajeni. Restauratorzy będą zmuszeni funkcjonować w nowej rzeczywistości. Jak się na nią przygotować? O tym porozmawiamy w trakcie tej debaty.

Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Damian Jakubowski, Maciej Szczykutowicz, Dariusz Nikodemski, Ania Dębska
Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać by przetrwać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes?
Elastyczność. Hasło - klucz pracy każdego restauratora i szefa kuchni.
O tym, jak zmieniła się praca w restauracji oraz na jakie rozwiązania należy położyć nacisk, by restauracja przynosiła oczekiwane przychody porozmawiamy z właścicielami i szefami kuchni, którzy na swoich przykładach pokażą, na co dziś warto postawić, by odnieść sukces.

Konrad Wawrzeła, Sebastian Kupski, Agnieszka Karendys, Andrzej Chojnacki, Marcin Dyrda
Catering dietetyczny inwestycja krok po kroku.
W trakcie debaty omówimy i przybliżymy inwestycję w catering dietetyczny. Poruszymy kwestie uruchomienia tego typu biznesu, poziomu niezbędnej inwestycji, kluczowych aspektów biznesu oraz zdobycia i utrzymania klientów.
Uczestnikami debaty będą właściciele cateringów dietetycznych, szefowie kuchni zarządzający kuchnią cateringu dietetycznego, dietetycy, osoby odpowiedzialne za logistykę diet pudełkowych w danym zakładzie, projektanci technologii. Moderować będzie Marcin Dyrda pomysłodawca i audytor programów Jakość i bezpieczeństwo w cateringu gastronomicznym.