Marek Skała

Mówca inspiracyjny, trener, coach


Właściciel firmy szkoleniowej MEGALIT – Instytut Szkoleń, Najlepszej Firmy Szkoleniowej 2014. Od 25 lat prowadzi projekty szkoleniowe i rozwojowe dla największych polskich i światowych koncernów. Moderator warsztatów strategicznych. Osobowość Roku 2015 miesięcznika Osobowości i Sukcesy. Współzałożyciel Stowarzyszenia Profesjonalnych Mówców. Członkostwo w ICF, ASTAD oraz International Federation of Journalists. Dziennikarz – publicysta, napisał kilkaset tekstów z zakresu biznesu. Autor książek, w tym trzech bestsellerów. Nagrody: Ostre Pióro BCC, Proton 2012 dla najlepszego edukatora w branży PR, Sowie Pióro Polonii 2019 (Wiedeń).
Szef kuchni to super sensoryczna maszyna wielozadaniowa. Biznesman i artysta. Manager i outsider. Wizjoner i rzemieślnik. To nieustanne balansowanie powiedzie się, jeśli kucharzem kieruje pasja i empatia wobec Gości.

Piotr Rogowski

Właściciel firmy doradczej V4B Vision For Business


Współtwórca innowacyjnego projektu V4B Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Wraz ze swoim zespołem opiekuje się ponad 170+ lokalami w Polsce. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania. Prelegent na kilkudziesięciu szkoleniach i ogólnopolskich konferencjach. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już tysiące słuchaczy. Zaproponowane przez niego rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną.
Dynamiczne zmiany na rynku pracy mają zaskakująco duży wpływ na podejście do personelu. Dzisiejszy Szef Kuchni musi mieć w sobie trochę z psychologa, aby być skutecznym i nie dać się wykończyć ;)

Rafał Głowacki

Właściciel firmy doradczej Gastro Operator


Od ponad 20 lat związany z branżą gastronomiczną. Zaczynał swoją karierę w firmie Pepsico Restaurants zarządzając m.in. restauracją KFC Zodiak w Warszawie. Następnie związany z branżą sieci multipleksów Silver Screen oraz Multikino na stanowisku dyrektora operacyjnego. W latach 2011 - 2018 odpowiadał za rozwój usług gastronomicznych dla stref publicznych, VIP, bankietów i konferencji na Stadionie Narodowym. W firmie Sodexo Polska pracował na stanowisku dyrektora usług Prestige i zarządzał siecią restauracji w budynkach biur takich firm jak TVN, Citibank, PKO BP, NBP, Orlen. Obecnie zajmuje się wdrażaniem usług cateringowych w Arenie widowiskowo sportowej w Gliwicach. Absolwent Technikum Gastronomicznego, a następnie Uniwersytetu Warszawskiego, gdzie uzyskał dyplom magistra socjologii.
Zarządzanie w gastronomii jest jak wspinanie się po górach. Wszystko zależy od ciebie i twojego partnera trzymającego linę. Do wyprawy należy przygotować się kondycyjnie, posiadać dobry sprzęt oraz zebrać doświadczony zespół ludzi. Osiągnięcie celu wymaga czasu i współpracy. Finalnie jednak ważne jest nie samo osiągnięcie wierzchołka, lecz droga do niego.

Kuba Korczak

Szef kuchni w drodze, promotor ruchu Slow Food oraz idei Zero Waste (fot. Amelia Romańska)


Entuzjasta żywności wysokogatunkowej oraz polskich produktów regionalnych. Inicjator innowacyjnego projektu RAJ, stanowiącego plenerowy kompleks eventowo - warsztatowy na łąkach kwietnych nieopadal stolicy. Juror, ambasador i wykładowca akademii oraz organizator wypraw, pokazów, warsztatów, festiwali oraz mistrzostw kulinarnych. Prowadzący internetowy program "Tajniki Szefa Kuchni". Człowiek całkowicie zarażający dobrą energią, optymizmem i bezgraniczną miłością do gotowania. Niestrudzony podróżnik, odkrywca smaków i produktów oraz głęboko uzależniony od muzyki początkujący mikro-rolnik. Więcej: fb.com/kubakorczakgotuje.
Spełniaj marzenia czyniąc rzeczy dobre i ważne dla świata ale nie zapominaj, że stabilizacja i poczucie bezpieczeństwa są motorem napędowym wszelkich działań.

Grzegorz Łapanowski

Kucharz, aktywista


Propagator dobrego sezonowego jedzenia. Założyciel fundacji Szkoła na widelcu oraz dwóch studiów kulinarnych: Food Lab Studio i Food Lab Mini. Juror i prowadzący polskiej edycji Top Chef. Uwielbia swój ogród, deskorolkę oraz bliskie i dalekie podróże. Od kilku miesięcy producent Old Friends KIMCHI.
Kuchnia... jest dla mnie podróżą w poszukiwaniu nowych, nieznanych smaków.

Jarosław Uściński

Szef kuchni Moonsfera i Olkuska 7, prezes OSSKiC


Jego pasją jest szeroko pojęty smak. Jedzenie, produkty oraz ich geneza. Uwielbia zderzenie kuchni z Gościem. To ten mały moment dający satysfakcję z pracy. Był szef kuchni Marconi w hotelu Bristol, a także szef kuchni restauracji 99 notowanej przez kilka lat w Europejskiej Wall Street Journall jako jedna z 10 najlepszych w Europie restauracji businessowych. Obecnie jest szefem kuchni i właścicielem restauracji Moonsfera oraz Olkuska 7. Jest wyznawcą prawdy że taki szef jaki zespół. Jest trenerem najbardziej utytułowane drużyny BBQ w Polsce - BBQ Kings oraz prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Od siedmiu lat koordynuje przygotowania reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiady Kulinarne w Erfurcie i Luxemburgu. Rozwija program wsparcia wiedzą praktyczną uczniów i nauczycieli Szkół Gastronomicznych w całym kraju. Ma na kącie kilka publikacji wspólnych i książkę. Kolejne w przygotowaniu. Oczywiście o jedzeniu od skrzynki, przez korzenie, po łazienkę.
Nawet najlepsze auta i to rozdawane za darmo bez właściwej informacji nie znajdą odbiorców. Pisząc menu poradź się Gosci. Najpyszniejsze danie źle opisane będzie zaledwie pułkownikiem.

Maciej Otrębski

Strategic Partnerships Manager w kampanii „RoślinnieJemy”


Zajmuje się współpracą z przedsiębiorcami oraz doradztwem strategicznym w zakresie umiejętnego wykorzystania rosnącej popularności produktów roślinnych w branży spożywczej. Organizator TEDxKraków, współpracuje także z agencją strategiczną Change Pilots. Wcześniej zaangażowany w Eataway, największą platformę meal-sharingową w centralnej części Europy. Absolwent ekonomii na UEK.
Minęły czasy, gdy potrzeby wszystkich decydujących się na bezmięsne dania można było wyśmiewać. Już dzisiaj, ale także patrząc w przyszłość, restauratorzy muszą mieć świadomość, że coraz więcej gości wyżej cenić będzie umiejętnie przygotowane tofu niż krwistego steka.

Anna Dębska

Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info®


Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info® - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji AFMedia.pl. Od ponad 11 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom. Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji, podczas których aktywnie wspiera ich w rozwiązywaniu napotkanych problemów, wskazuje najnowsze trendy oraz skuteczne rozwiązania zagadnień jakości obsługi, dań oraz sprawnego i skutecznego promowania restauracji. Ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej.
Dobry szef kuchni potrafi rozpoznać swoje ograniczenia i je eliminować, a prawdziwe atuty przekuć w sukces miejsca, które tworzy.

Maciej Wroński

Dyrektor zarządzający RATIONAL Sp. z o.o.


Nauki pobierał między innymi w Szkole Głównej Handlowej na wydziale Handlu Zagranicznego, na Uniwersytecie GH w Duisburgu. Wiedzę z zakresu finansów pobierał w Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Warszawie, gdzie zdobył dyplom MBA. Droga do RATIONALA wiodła przez niemieckie i amerykańskie koncerny. Od 10 lat wspiera Szefów Kuchni w Polsce oferując wraz z Zespołem urządzenia RATIONAL. Pasjonat gotowania, dobrych smaków i sztuki kulinarnej. Poszukując inspiracji jest zawsze tam, gdzie dzieją się rzeczy ważne.
Rozwój biznesu gastronomicznego w Polsce podąża za, a nawet wyprzedza światowe trendy kulinarne. Jesteśmy Krajem wspaniałych Artystów tworzących dania, które wzbudzają zachwyt. Gastronomii przybywa stałych Klientów, ale rosną także ich oczekiwania. Nie jesteśmy wolni od wyzwań takich jak food wasting, brak rak do pracy, koszty… Rozwiązanie => RATIONAL.

Małgorzata Piotrowska

Ekspert rynku gastronomicznego


Od trzydziestu lat silnie związana z sektorem HoReCa z imponującym doświadczeniem zdobytym jako Brand i Project Manager u wiodących producentów wódek, importerów i dystrybutorów win wysokogatunkowych oraz w luksusowych hotelach. Wśród licznych aktywności zawodowych była m.in. członkiem zarządu Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Jest rozpoznawalną w branży twarzą największej w kraju wypożyczalni sprzętu gastronomicznego Gastro Magic Service. Do jej zadań należy organizacja i koordynacja największych i najbardziej prestiżowych w kraju eventów z gośćmi liczącymi nawet kilkadziesiąt tysięcy osób. Jako sędzia w jury degustacyjnym bierze udział w wielu konkursach i wydarzeniach gastronomicznych. Zapraszana jest w roli profesjonalnego eksperta. Jej zaangażowanie i wiedzę na temat branży można na bieżąco śledzić na Portalu Newsgastro.pl, którego jest od 5 lat redaktorką naczelną.
Twoja intuicja ma rację. Trzymaj się tej drogi i pozostań w zgodzie z samym sobą.

Robert Sowa

Szef kuchni, restaurator, autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej


Twórca konkursu „Kulinarny Talent Roberta Sowy”. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Znany z programów telewizyjnych i audycji radiowych, propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie. Od dwóch lat ambasador marki GRAFEN. Właściciel N31 Restaurant&Bar – najlepszej polskiej restauracji w 2017 (według katalogu „Poland 100 Best Restaurants”) mieszczącej się przy ulicy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie, Fork Restaurant na ul. Wspólnej oraz Mokolove.Magazyn wina na ul. Różanej 14. Autor książek kulinarnych m.in Uczta. Z restauracji wprost na Twój stół, Krok po kroku z Robertem Sową, Cztery pory roku, Życie kocha jeść, Esencja smaku, współautor Księgi Szefów Kuchni. Znany z programów telewizyjnych: „Dzień dobry TVN”, „Kocham cię Polsko”, „Pytanie na śniadanie”, „Życie od kuchni”, „Sąsiad na widelcu”, „Przepis dnia”, „Doradca smaku express”, czy „Mistrz smaku poleca”, „Top Chef”, aktualnie „Doradca smaku” Juror wielu prestiżowych konkursów, przez 17 lat Executive Chef hotelu Jan III Sobieski, były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, twórca menu dla pasażerów Polskich Linii Lotniczych LOT i organizator największych bankietów podczas gali medialnych i firmowych w Polsce. Ambasador i doradca kulinarny marki Prymat. Laureat wielu nagród m.in.: Szef Roku 2017, Oskar Kulinarny, Hermes, Profesjonalista Roku, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu. Pozytywny pracoholik, bo kocha gotować i …jeść!
Dążenie do perfekcji wymaga życia pracą. Kocham to co robię, mam znakomity zespół współpracowników, goście lubią nasz styl kuchni… i dlatego jest mi łatwiej.

Jarosław Walczyk

Szef kuchni, restaurator


Należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. Gotuje według własnych przepisów, tworzy receptury dla przemysłu spożywczego, udziela konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji, planuje zaplecza kuchenne. Zajmuje się kompleksowym wprowadzaniem produktów na rynek. Właściwą karierę rozpoczął na morzu, pracując na statkach pasażerskich pod międzynarodowymi banderami. Po zejściu na ląd, pracował w prestiżowych hotelach, jako dyrektor gastronomii i dyrektor hotelu. Dziś swoim nazwiskiem firmuje karty menu w wielu lokalach. Swoją wiedzą dzieli się w autorskich felietonach na łamach prasy branżowej. Jest współzałożycielem i fundatorem prestiżowej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, gdzie pełni funkcję Prezesa fundacji. Zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych, bierze czynny udział w rozwijaniu świadomości i wiedzy o branży. Laureat nagród, kreowanie dawnych przepisów w nowej odsłonie 2013, Hermesa 2015, Szef roku 2015, najlepsza restauracja roku, Pracował w restauracji Strefa, gdzie otrzymał rekomendacja, dwa symbole sztućców Michelin Guide – Main Cities of Europe 2016 –Osobowość kulinarna 2016 roku i wielu nagród otrzymanych w poprzednich latach. Michelin Guide – Main Cities of Europe 2017 – Rekomendacja, dwa symbole sztućców.
Gotuj nie hejtuj.

Marcin Dyrda

Ekspert rynku gastronomicznego


Założyciel firmy GastroWiedza.pl. Ekspert i praktyk gastronomii, z wieloletnim doświadczeniem kelnerskim, barmańskim oraz cateringowym. Pracował jako menedżer restauracji, barów i kawiarni. Zna bardzo dobrze realia polskiej gastronomii. Jest trenerem, specjalizującym się w zagadnieniach związanych z obsługą Gościa. Prowadzi szkolenia dla kadry menedżerskiej i personelu sprzedażowego gastronomii oraz sesje coachingowe. Zajmuje się również działalnością doradczą zarówno w zakresie powstawania, jak i prowadzenia placówek gastronomicznych. Pomysłodawca i właściciel profesjonalnego portalu internetowego poświęconego Wiedzy Biznesowej w Zarządzaniu gastronomią – GastroWiedza.pl.
Jeśli nie możesz czegoś zmierzyć, to nie możesz tym zarządzać

Adam Chrząstowski

Szef kuchni, vice prezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej


Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland. Absolwent Technikum Gastronomicznego przy ul. Poznańskiej w Warszawie oraz Wydziału Filozofii Chrześcijańskiej Uniwersytetu Kard. St. Wyszyńskiego w Warszawie. Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii. W 1992 roku, po ukończeniu studiów, rozpoczął pracę w warszawskim Hotelu Bristol, gdzie przeszedł wszystkie zawodowe szczeble zawodu kucharza. W 1996 roku rozpoczął pracę w nowo otwieranym Hotelu Sheraton Warsaw, gdzie pracował przez kolejne 4 lata zarządzając kuchniami restauracji Some Place Else i Lalka. W latach 1999 -2000 był managerem i trenerem Młodzieżowej Kulinarnej Reprezentacji Polski. W 2001 roku wyjechał do Chin, gdzie w Szanghaju zarządzał restauracjami Hunters i Tropicana należącymi do Troy Group. W 2003 roku po powrocie do Polski objął stanowisko Szefa Kuchni i Zastępcy Dyrektora Gastronomii w Hotelu Rialto w Warszawie. Od 2007 do 2014 współtworzył restaurację Ancora w Krakowie – siedmiokrotnie wyróżnioną w przewodniku Michelin. Od kwietnia 2014 do stycznia 2019 był szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i w Warszawie, wyróżnionej przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau. Od lutego 2019 prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa, pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Prowadzi consultingi, audyty, warsztaty kulinarne oraz pokazy promocyjne w Polsce i za granicą. Prowadzący programy kulinarne w Kuchni +; Adam Po Pracy, Adam Po Pracy 2, Adam Po Pracy 3, Adam w Sieci Patenty i Triki. Felietonista Food Service oraz adamchrzastowski.natemat.pl. W 2011 wybrany głównym konsultantem kulinarnym w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ. Jako kucharz Prezydencji był odpowiedzialny za utrzymanie standardów kulinarnych imprez wyższego szczebla organizowanych w Polsce przez MSZ. Trening i przygotowanie imprez w siedzibie Rady Unii Europejskiej. Promocję kulinariów i produktów polskich w czasie trwania Prezydencji. W 2018 wyróżniony prestiżową nagrodą Mistrz Mistrzów przez Akademię Gastronomiczną w Polsce.
Każdy szef kuchni może być autorem swojego menu jednak nie każdy autor menu może być szefem kuchni.

Grzegorz Wejer

Dyrektor Handlowy firmy Winne Pola


Ukończył Międzynarodowe Zarządzanie Marketingowe na University of Professional Education w Hadze (NL). Studiował podyplomowo w Oestrich Winkel (Rheingau) oraz Durham University (UK). Absolwent Wine School of Excellence. Posiadacz dyplomu ukończenia kursu Advanced Method of up-selling. Ukończył WSET 3. Propagator kultury picia wina w restauracji. Konsultant i kreator nowatorskich rozwiązań podnoszących efektywność sprzedaży win w restauracji. Doradca wielu renomowanych restauracji w Polsce. Prywatnie bardzo otwarta i optymistyczna osobowość.
Mówi się, że na rynku nie ma kucharzy, kelnerów, produkty drożeją, goście oczekują coraz więcej..... Można nie iść pod wiatr, a te trudne warunki przełożyć na sukces Restauracji.

Krzysztof Malinowski

Szef kuchni, doradca kulinarny


Pochodzi z Iławy położonej na Warmii i Mazurach. Prelegent Kongresu Szefów Kuchni edycji 2018. Zajmuje się nie tylko gotowaniem, ale także wciąż poszerza swoją wiedzę z dietetyki i żywienia w jednostkach chorobowych. Jest mu dobrze znany temat serowarstwa, wędliniarstwa i wędzarnictwa, a w swojej kuchni często powraca do korzeni. Dlatego slow food jest mu bardzo bliski, a spożywanie posiłków to już nie tylko „jedzenie do syta...”, ale prawdziwa uczta dla ciała i ducha z całą filozofią zdrowego żywienia oraz celebrowaniem smaku. Prowadzi warsztaty kulinarne z wykorzystaniem regionalnych produktów. Jest zwolennikiem zdrowego żywienia, ekologicznych upraw i dobrej jakości produktów. Jest członkiem Międzynarodowej Organizacji Slow Food. W 2018 roku został członkiem zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska „Mistrzowie kuchni w służbie zdrowej żywności”. Na jego stole zawsze znajdują się produkty najwyższej jakości, najczęściej pozyskiwane od lokalnych producentów. Pasjonuje go kuchnia polska, staropolska, jej nowe odsłony. W kuchni zawsze eksperymentuje przez co tworzy swój własny styl i oryginalne smaki. Zawodowo doświadczony w prowadzeniu Restauracji Hotelowych na poziomie 3 i 4 gwiazdek. Od 16 lat pracuje zawodowo i aktywnie działa w branży HoReCa.
Kocham to co robię. Kochałem wszystko co robiłem w moim życiu. Dla mnie kochanie jest istnieniem. Jeśli kocham to co robię, to mnie to nie męczy i nie zjada...

Jacek Majcherek

Szef kuchni w hotelu Mistral Sport w Gniewinie


Swoją karierę zawodową rozpoczął w 2000 roku od pracy w szpitalnej kuchni. Przez 5 lat pracował w Wielkiej Brytanii zaczynając od młodszego kucharza kończąc na stanowisku Szefa Kuchni. Brał udział w kwalifikacjach do Young Chefs Chellenge w UK. W trakcie tygodniowego stażu w Londynie pracował z Gordonem Ramsay’em. Przez 3 miesiące poznawał tajniki kuchni skandynawskiej w najbardziej nagradzanej restauracji świata – Kopenhadzkiej Nomie (2* Michelin). Współpracował z Łukaszem Toczkiem w restauracji Metamorfoza w Gdańsku. Był szefem Kuchni w restauracji Szeroka no9 (debiut roku w 100 BEST POLAND RESTAURANTS). W Restauracji White House po objęciu stanowiska szefa kuchni otrzymał 1 czapkę w Przewodniku Gault&Millau. Przez 2 lata był Szefem Kuchni w Sopockim Crudo. Brał udział w 4 edycji Top Chef w Polsce, swoje umiejętności pokazał także w Bistro Słowacki w Gdańsku ( 1 czapka Gault&Millau oraz debiut 2017 roku w 100 Best Poland Restaurants). Zeszłoroczny finalista polskiej edycji Bocuse dor 2018. Miłośnik kuchni regionalnej, szczególnie kaszubskiej - opartej o fundamenty kuchni francuskiej i polskiej. Podróżnik oraz miłośnik cukiernictwa.
Ludzie pracujacy razem jako zespół potrafia dokonac rzeczy ktorych osiagniecie nie snilo sie nikomu z osobna.

Tomasz Prange-Barczyński

krytyk winiarski, redaktor magazynu "Ferment. Pismo o winie" i portalu Winicjatywa.pl


Założyciel i wieloletni redaktor naczelny "Magazynu Wino". Stały felietonista magazynu „Kuchnia”, oraz magazynu kulturalno-kulinarnego „Usta”. Pisał o winie m.in. do “Playboya”, “Newsweeka”, “Wprost”, “Voyage”, “Marie Claire” i “Werandy”. Autor audycji radiowych ("PIN do wina") i telewizyjnych ("Wino: instrukcja obsługi", "Kalifornia w butelce) o tematyce winiarskiej. Autor pierwszego w Polsce podręcznika dla sommelierów "Zawód: sommelier". Tłumacz książek o tematyce winiarskiej i alkoholowej (m.in.”Wina świata”, „Wino: 80 najważniejszych pytań i odpowiedzi”, „Wino: degustacja”, „Whisky”) Sędzia w międzynarodowych konkursach winiarskich (m.in. Mundus Vini, Pannonhalmi Bormustra, Best of Riesling, International Wine Contest Bucharest, Vinagora, Vinitaly, Vini da Pesce, Black Sea Region Wine Contest, International Rosé Wine Competition, Polskie Korki, Cellars in The Sky)
Wino i jedzenie to para doskonała. Dobrze dobrane podkreślają wzajemnie swe walory, razem tworzą zaś przy stole zupełnie nową jakość .

Robert Skubisz

Szef kuchni


Szef kuchni z ponad 20 letnim doświadczeniem, które zdobywał zarówno w kraju jak i za granicą. Swoje umiejętności szkolił współpracując z takim i szefami kuchni jak: Wojciech Modest Amaro, Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Jocelyna Herlanda odznaczonego trzema gwiazdkami Michelin, Davida Mcintyre w restauracji „The Cut” i u boku Briana Hughsona z restauracji hotelu Coworth Park. Przez 14 lat tworzył jedną z najlepszych restauracji w Polsce - Amber Room, która jako jedyna utrzymywała standard 4 sztucy w przewodniku Michelin. Jego wiedza i wkład w firmę został doceniony i w 2016r. został powołany na stanowisko Wice-Prezesa spółki zarządzającej restauracją i Klubem Polskiej Rady Biznesu w której pracował do końca roku 2018r. Jako Szef kuchni w oferuje przede wszystkim kuchnie polską połączoną z kreatywnym gotowaniem i szeroką wiedzą przy wykorzystaniu najlepszych produktów lokalnych jak i ze świata. Wiele oferowanych dań są współczesną wersją klasycznych przepisów pokazujących obecny postem technologiczny oparty na obecnych trendach światowej gastronomii. Uważa także, że kuchnia polska nie może ograniczać się wyłącznie do tradycyjnych potraw, ponieważ od wieków była pod wpływem innych państw, które trwale wpłynęły w naszą kulturę. Szef Robert Skubisz jest także ambasadorem firmy Fine Dine, która zajmuję się produkcją i sprzedażą wyjątkowej porcelany, szkła, sztućców, sprzętu bufetowego i artykułów wyposażenia baru. Współpracuje z takimi Firmami jak Grafen, Hendi, ChefsCulinar. Zajmuje się także doradztwem kulinarny i pomocą w projektowaniu kuchni, które w pełni spełniają oczekiwania pracowników kuchni.
Praca w zespole wymaga bycia uczciwym i zrozumienia każdego.

Wojciech Harapkiewicz

Szef kuchni


Obecnie Chef Kuchnii restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko. Zwyciezca nagrody Gault&Millaut w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej 2018r. Swoje doświadczenie zdobywał w wielu gwiazdkowych restauracjach i hotelach w polsce i zagranicą. Pracował między innymi we Francji, Wloszech, Szwajcarii i Niemczech. Wielokrotnie nagradzany na konkursach. Gotował dla trzech prezydentów Polski , króla Belgii oraz jego świętobliwości XIV Dalaj Lamy. Jest specjalistą w dziedzinie dziczyzny i owoców morza oraz nowoczesnej odsłonie kuchnii polskiej. Często zasiada w jury prestiżowych konkursow kulinarnych. Od kilkunastu lat wlasciciel firmy Nowoczesna Gastronomia specjalizującej się w otwieraniu nowych restauracji, rekrutacji i szkoleniu personelu kuchni i sali oraz liftingu karty menu, organizowania wydarzeń kulinarnych i prowadzenia eventow dla branży gastronomicznej. Ambasodor marek BIELMAR oraz Lifeberry,
Ważne jest to, by poznać ludzi dla których się gotuje.