Scena główna
9:30 - 9:50
Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami.
Wojciech Harapkiewicz
9:50 - 10:20
Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji?
Sławomir Głomski
10:20 - 10:40
Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej.
Krzysztof Szulborski
10:40 - 11:20
Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem i odróżniać koszty od inwestycji?
Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz; moderatorka: Agnieszka Huszczyńska
11:20 - 11:40
Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji?
Jakub Jaworski
11:40 - 12:00
Greenology, czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni.
Wioleta Bielecka, Agnieszka Mazurek
13:00 - 13:30
Filozofia i gotowanie według 5 przemian.
Monika Biblis
13:30 - 14:10
Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes?
Michał Bajer, Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Marcin Świątek, Damian Jakubowski; moderatorka: Ania Dębska
14:10 - 14:30
Zarządzanie zespołem, czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem?
Jarosław Walczyk
14:30 - 14:50
Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni.
Katarzyna Cienka
14:50 - 15:10
Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego?
Marcin Dyrda
15:10 - 15:30
Dobre sposoby na złe opinie czyli jak (nie)odpowiadać na recenzje w internecie.
Angelika Borysiak
15:30 - 16:00
Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń.
Andrzej Kruczyński
16:00 - 17:00
Droga do doskonałości.
Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem.
Mała scena
9:30 - 9:50
Dlaczego roślinne alternatywy mięsa są przyszłością?
Albert Szpindowski
9:50 - 10:30
Catering dietetyczny - inwestycja krok po kroku.
DEBATA
10:30 - 11:00
System POS Dotykačka, czyli centrum efektywnego zarządzania biznesem gastronomicznym.
Klaudia Budny
11:00 - 11:30
"Zawsze tak robiłem i było dobrze.” W obliczu wyzwań może warto inaczej?
Maciej Wroński i Antonio Stea
11:30 - 12:00
Czy tanie zmywanie jest możliwe? Kilka prostych sposobów, aby zaoszczędzić przy zachowaniu najwyższej, profesjonalnej jakości.
Marcin Nowak i Eryk Jóźwiak
13:00 - 14:00
Świeże makarony własnej produkcji w każdej formie jako trend dla restauracji w 2022 roku.
Adam Gogolewski
14:00 - 14:40
Diety wykluczeniowe w gastronomii - jak je ugryźć?
Grzegorz Pomietło, Izabela Bonecka, Sebastian Sikorski, Monika Białek, moderatorka diet coach Katarzyna Gubała
14:40 - 15:10
Ergonomia w profesjonalnej zmywalni - luksus czy konieczność w dobie braku rąk do pracy.
Michał Bajer