Scena główna

9:30 - 9:50

Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami.

Wojciech Harapkiewicz


9:50 - 10:20

Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji?

Sławomir Głomski


10:20 - 10:40

Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej.

Krzysztof Szulborski


10:40 - 11:20

Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem?

Joanna Sobczyk, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz, Marcin Soból, Jarek Walczyk; moderator: Sławomir Głomski


11:20 - 11:40

Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji?

Jakub Jaworski


11:40 - 12:00

Greenology, czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni.

Agnieszka Mazurek


13:00 - 13:30

Filozofia i gotowanie według 5 przemian.

Monika Biblis


13:30 - 14:10

Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes?

Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Maciej Szczykutowicz, Damian Jakubowski, Dariusz Nikodemski; moderatorka: Ania Dębska


14:10 - 14:30

Zarządzanie zespołem, czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem?

Jarosław Walczyk


14:30 - 14:50

Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni.

Katarzyna Cienka


14:50 - 15:10

Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego?

Marcin Dyrda


15:10 - 15:30

Dobre sposoby na złe opinie, czyli jak (nie) odpowiadać na recenzje w internecie.

Angelika Borysiak


15:30 - 16:00

Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń.

Andrzej Kruczyński


16:00 - 17:00

Droga do doskonałości.

Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem.


Mała scena

9:30 - 9:50

Dlaczego roślinne alternatywy mięsa są przyszłością?

Albert Szpindowski


9:50 - 10:30

Catering dietetyczny - inwestycja krok po kroku.

Konrad Wawrzeła, Sebastian Kupski, Agnieszka Karendys, Andrzej Chojnacki; moderator Marcin Dyrda


10:30 - 11:00

System POS Dotykačka, czyli centrum efektywnego zarządzania biznesem gastronomicznym.

Klaudia Budny


11:00 - 11:30

"Zawsze tak robiłem i było dobrze.” W obliczu wyzwań może warto inaczej?

Maciej Wroński i Antonio Stea


11:30 - 12:00

Czy tanie zmywanie jest możliwe? Kilka prostych sposobów, aby zaoszczędzić przy zachowaniu najwyższej profesjonalnej jakości.

Marcin Nowak i Eryk Jóźwiak


13:00 - 14:00

Świeże makarony własnej produkcji w każdej formie jako trend dla restauracji w 2022 roku.

Adam Gogolewski


14:00 - 14:40

Diety wykluczeniowe w gastronomii - jak je ugryźć?

Grzegorz Pomietło, Izabela Bonecka, Sebastian Sikorski, Łukasz Jaworski, Gerard Rytter; moderatorka: diet coach Katarzyna Gubała


14:40 - 15:10

Ergonomia w profesjonalnej zmywalni - luksus czy konieczność w dobie braku rąk do pracy.

Łukasz Metko


15:10 - 15:40

Cyfrowe rozwiązania w zakresie logistyki żywności i zrównoważone ponowne wykorzystanie.

Daniel Sielicki


15:40 - 16:00

EFFO. Profesjonalny olej do gotowania.

Dmytro Borzenok


Warsztaty produktowe


9:00 - 17:00 Stoisko Grafen

Pokazy innowacji w branży sushi.

Paweł Trzaskowski