fbpx
Menu engineering - podstawa rentownej restauracji

Menu to podstawa i serce restauracji.

Jeśli chcesz poznać zasady: rządzące układaniem karty; decydujące o wyborze nazw dań w menu; kolejności dań w karcie by była ona czytelna; wprowadzania dań - kotwic; kalkulacji opłacalności sprzedawanych dań; mis en place - przygotowania stanowiska pracy do obsługi gości; planowania logistyki wydawania dań; optymalnego zamawiania produktów; kontroli i korekty dań z nowej karty; prowadzenia wykazu strat; wyżywienia personelu; efektywnej sprzedaży w restauracji.

Jeśli poszukujesz odpowiedzi na pytania: Co powinno znaleźć się w karcie menu i ile powinno być dań? W jaki sposób podejść do dań wegańskich i wegetariańskich? Jak przetestować dania z nowej karty? Jak często zmieniać dania w karcie? Jak zaangażować pracowników w proces tworzenia dań do karty? Jak przygotować test panel dla pracowników kuchni i serwisu kelnerskiego? Jak przygotować menu z uwzględnieniem jego wpływu na koszty pracownicze? Jak przeprowadzić egzaminy wiedzy o menu?

To szkolenie jest dla Ciebie. Nabędziesz wiedzę o tym, jak przygotować i wdrożyć kartę menu, by była atrakcyjna dla gości i rentowna dla restauracji.

Dowiedz się więcej .
Business Speed Dating

W tym roku w trakcie kongresu po raz pierwszy odbędą się spotkania kupców dużych sieci gastronomicznych, kawiarnianych i cukierniczych z dostawcami HoReCa w formule Business Speed Dating‼️

To będzie największe tego typu wydarzenie w Polsce! 💪 Business Speed Dating organizowany jest przez redakcję Horeca Business Club. Jest on idealną formą poszukiwania biznesu zarówno dla dostawców produktów i usług jak i dla samych kupców, którzy mogą zoptymalizować działalność lub rozszerzyć swoją dotychczasową ofertę. Możemy zdradzić, że w trakcie spotkania nie zabraknie przedstawicieli sieci stacji paliw oraz sklepów convenience, które mają ofertę gastronomiczną.

Spotkania odbywają się w sprawdzonej formule, która daje dosłownie 4 minuty na każde spotkanie. To pozwala na bardzo konkretne rozmowy, bez owijania w bawełnę i przedstawienie najważniejszych faktów. Kupcy dzięki temu mają możliwość bardzo szybkiego i konkretnego przeglądu aktualnych ofert i wyłapaniu tych, które ich zainteresowały, by dalej kontynuować rozmowy z dostawcą. Taka formuła pozwala też dostawcą na szybką weryfikację tego, kto jest potencjalnie zainteresowany danym rozwiązaniem.

Udział kupców w spotkaniach jest bezpłatny, co więcej, każdy z nich otrzyma od nas bilet na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów, który odbywa się w tym samym miejscu i tego samego dnia. Udział dostawców jest płatny, a w cenie każda firma otrzyma bilety na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Zainteresowanych udziałem w spotkaniach kupców i dostawców prosimy o kontakt biuro@bsdpoland.pl lub redakcja@horecabc.pl

Podziel się: